Lieke Gouma in Rwanda

Lieke Gouma en haar vriendin Linda ten Brinke (4e jaars studenten Orthoptrie) zijn op 8 oktober vertrokken naar een klein dorpje in het midden van Rwanda, Kirinda, voor hun profileringstage. Daar zullen ze gaan samen werken met het lokale ziekenhuis, Kirinda Hospital. Het ziekenhuis heeft één van de kamers ter beschikking gesteld voor het onderzoeken van de patiënten. De oogzorg is zeer beperkt en ze hopen hier een heleboel mensen blij te maken met de brillen, zonnebrillen en leesbrillen die ze in onze voorbereidingsperiode hebben verzameld. Ze zullen in totaal 40 dagen stage lopen waarbij we grotendeels zelfstandig zullen werken. Tijdens de stageperiode  verblijven ze in een huis in Kirinda. Dit huis is eigendom van de Nederlandse Stichting Vrienden van Rwanda.

Wilt u weten hoe het met hen gaat, kijk dan op www.lindaenlieke.wordpress.com