Cabaretier Ruurd Walinga leert kerkvolk vissen

‘Happen naar de Baas’ in Goede Herderkerk in Heerenveen

Op zondag 7 mei is cabaretier-evangelist Ruurd Walinga uit Leeuwarden in de Goede Herderkerk met zijn programma ´Happen naar de Baas´. Walinga is uitgenodigd om het kerkvolk in Heerenveen te leren vissen. Het programma begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.

De avonddienst in de Nederlands Gereformeerde Kerk aan de Oude Veenscheiding 15 in Heerenveen wordt op zondagavond 7 mei gevuld met cabaret. Ruurd Walinga speelt dan zijn cabaretstuk Happen naar de Baas en doet uit de doeken waarom Jezus zijn toehoorders opriep vissers van mensen te worden. Het is een humoristische zoektocht naar geluk waarin Walinga nu eens geen typetje speelt, zoals in zijn tien andere stukken, maar zichzelf.

Happen naar de Baas
De cabaretier probeert op allerlei manieren zijn geluk te beproeven. Het gaat onder meer over verlangens. Uiteindelijk ontdekt de cabaretier waarom de hoofdpersoon van ‘er loopt een man over het water’ de mensheid vergeleek met vissen. Jezus riep immers zijn volgelingen op om ‘vissers van mensen’ te worden. Walinga probeert verscheidene mensen aan de haak te slaan. Ook al voelt iedereen zich een visje in het water het is verfrissend om eens boven water gehaald te worden, zal de cabaretier bewijzen.

Toegang gratis
De entree is gratis. Dat kan ook, zegt Walinga, omdat hij de meest gevraagde christelijke cabaretier van Nederland is. ,,Ik ben namelijk de goedkoopste.” In de show zitten verscheidene liedjes die op zijn cd ‘Wie ben jij’ staan.

Ruurd Walinga
Walinga speelt in allerlei kerken door het hele land, maar ook op scholen en voor jeugdgroepen, kinderen en ouderen. Ook heeft hij enkele shows die hij buiten de kerkelijke kring opvoert. Zo speelt hij met koren en muziekverenigingen en heeft hij een Friese avondvullende show ‘Ut en thús’.